ΑΡΝΙΣΣΑ ΠΕΛΛΑΣ : ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ



              ΑΡΝΙΣΣΑ ΠΕΛΛΑΣ : ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 05/05/2020


Δικογραφία για τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν από το απόγευμα της Δευτέρας έως τα ξημερώματα της Τρίτης, στην Παναγίτσα και την Άρνισσα Πέλλας, σχηματίζει το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας.
Εκτός ελέγχου οδηγήθηκε η κατάσταση στην Πέλλα όταν ομάδες ακροδεξιών ατόμων που διαμαρτύρονταν για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή, έβαλαν φωτιά σε ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να καταλύσουν πρόσφυγες και μετανάστες προερχόμενοι από τα νησιά. Το πλήθος προκάλεσε ζημιές με πέτρες και άλλα αντικείμενα σε άλλη μονάδα και προπηλάκισε τους ιδιοκτήτες της, ενώ παρεμπόδισαν την πρόσβαση των λεωφορείων.
Σύμφωνα με την αστυνομία, πενήντα επτά πρόσφυγες και μετανάστες επρόκειτο να καταλύσουν το απόγευμα της Δευτέρας σε ξενοδοχείο της περιοχής, ωστόσο την άφιξή τους παρεμπόδισαν περίπου 150 άτομα που έδειξαν τις ρατσιστικές διαθέσεις τους, βάζοντας φωτιές και στήνοντας εμπόδια με παλέτες στον δρόμο. Τα ακροδεξιά στοιχεία, τα ξημερώματα της Τρίτης, εκμεταλλευόμενοι ένα ανοιχτό παράθυρο στο ισόγειο του καταλύματος έριξαν εύφλεκτο υλικό μέσα σ' ένα δωμάτιο και έβαλαν φωτιά, προκαλώντας υλικές ζημιές.
Μετά την Παναγίτσα, οι πρόσφυγες και μετανάστες οδηγήθηκαν σε ξενοδοχείο στην Άρνισσα Πέλλας, όπου κι εκεί -σύμφωνα με την αστυνομία- περίπου 250 άτομα άναψαν φωτιές στον δρόμο και παρεμπόδισαν την εγκατάστασή τους προπηλακίζοντας τους ιδιοκτήτες του καταλύματος, ενώ πετώντας πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα προκάλεσαν ζημιές στη μονάδα. Καθώς κρίθηκε ότι η κατάσταση ήταν επικίνδυνη για την ασφάλεια προσφύγων και μεταναστών οδηγήθηκαν τελικά σε άλλο ξενοδοχείο, στην περιοχή της Χαλκηδόνας, όπου η περιπέτεια έλαβε αίσιο τέλος.
Δικογραφία για τα σοβαρά επεισόδια, σχηματίζει το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας.
THE NEWS OF PELLA MACEDONIA. http://www.tastv.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

20.000 ΕΥΡΩ ΑΜΟΙΒΗ ΣΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ......